Als orthopedagoog hou ik mij bezig met het leren en opvoeden van kinderen en jongeren (in de leeftijd van 0-23 jaar) die problemen ervaren. Ik adviseer ouders over de ‘normale’ ontwikkeling van kinderen en begeleid ouders en kinderen wanneer de opvoedsituatie anders dan ‘normaal’ verloopt.

Merk je dat je baby veel huilt, je peuter niet zo vlot loopt of niet begint met praten, of dat je kind moeilijkheden ervaart in de omgang met andere kinderen, of je puber is erg teruggetrokken of gaat juist alle grenzen over, dan kan ik samen met jou kijken wat je daar aan kunt doen.

Daarnaast adviseer ik wanneer een kind op school leer -of gedragsproblemen laat zien. Ook begeleid ik kinderen wanneer zij last hebben van onzekerheid, faalangst, boosheid etc.

Vaak laten kinderen met hun gedrag zien dat zij het ergens moeilijk mee hebben en als ouder weet je misschien niet wat er precies aan de hand. Samen kunnen we kijken wat voor gedrag jouw kind laat zien, de oorzaak achterhalen en dit behandelen. Soms is er een duidelijke oorzaak zoals hooggevoeligheid, hoogbegaafdheid, een verstandelijke beperking, of een stoornis als ADHD of autisme. Deze kinderen ontwikkelen zich anders en dat vraagt om een andere benadering van jou in de opvoeding.